Advertisements
Вебкафе

Леонардо Да Винчи во маневрирањето со хеликоптер на опасен терен

Импресивните маневри кои ги направи еден управувач на хеликоптер на француските Алпи за да спаси скијач кој се повредил при скијање го воодушевија светот, а видеото од хеликоптерскиот маневр стана вирален хит.

Со оглед на тоа што несреќата се случила на голема надморска височина, спасувањето можело да биде извршено само со хеликоптер.

Но, поради стрмниот терен, леталото не можеше да биде приземјено, па пилотот го приближи хеликоптерот толку многу, што изгледаше како да има удрено во планината.

На крајот, пред се благодарение на неверојатните маневарски способности на пилотот, скијачот беше спасен и веднаш беше пренесен во болница.

Advertisements
To Top