Видео

Поради воени трауми има трајни последици – се расплака кога ја прашаа дали е јадена

Малечкото девојче од видеото снимено во 2017 година се вика Малак. Војната му предизвикала такви шокови, трауми и животни удари (а уште е на почетокот на животот), кои очигледно трајно ја повредиле нејзината психа.

Нејзиниот татко загинал во виорот на војната која го зафатила Хадабах. Кога репортерот ја праша дали скоро има нешто јадено, малечката се расплака пред камерата.

Еве ја целата приказна за малечкото девојче кое преживеало ужасни трауми во воените зони за време на теророт на ИСИС, а чие име значи „ангел“.

Advertisements
To Top